[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”yes” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”no” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”rgba(255,255,255,0)” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”0px” padding_right=”3%” padding_bottom=”100px” padding_left=”3%”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”yes” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”none” hide_on_mobile=”no” class=”” id=”” background_image_id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius_top_left=”” border_radius_top_right=”” border_radius_bottom_left=”” border_radius_bottom_right=”” box_shadow=”no” box_shadow_vertical=”” box_shadow_horizontal=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”0px” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”0px” margin_top=”-28px” margin_bottom=”0px” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_widget_area name=”avada-custom-sidebar-brandpreventiemenu” title_size=”” title_color=”rgba(59,66,81,0)” background_color=”rgba(33,44,86,0)” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”sticky” id=”” /][fusion_widget_area name=”avada-custom-sidebar-breadcrums” title_size=”” title_color=”rgba(59,66,81,0)” background_color=”rgba(33,44,86,0)” padding_top=”0px” padding_right=”0px” padding_bottom=”0px” padding_left=”0px” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

PREVENTIE TIPS

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_3″ spacing=”yes” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_image_id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” undefined=”” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”#747474″ border_style=”solid” border_position=”right” border_radius_top_left=”” border_radius_top_right=”” border_radius_bottom_left=”” border_radius_bottom_right=”” box_shadow=”no” box_shadow_vertical=”” box_shadow_horizontal=”” box_shadow_blur=”” box_shadow_spread=”” box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”40px” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_accordion type=”” boxed_mode=”” border_size=”1″ border_color=”” background_color=”” hover_color=”” divider_line=”” title_font_size=”” icon_size=”” icon_color=”” icon_boxed_mode=”” icon_box_color=”#212c56″ icon_alignment=”” toggle_hover_accent_color=”#da291c” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_toggle title=”Rookmelders redden levens!” open=”yes” class=”” id=””]

Een kleine brand kan in vijf minuten tijd een heel huis in lichterlaaie zetten. De temperatuur loopt dan in korte tijd extreem hoog op. De rook is zo donker dat je binnen drie minuten geen hand meer voor ogen ziet, en hij is bovendien erg heet en giftig. Niet de vlammen, maar de rook is de killer bij brand! Daarom is het zo belangrijk dat je een rookmelder koopt en installeert.

Heel wat branden ontstaan ‘s nachts. Bij een brand komt koolmonoxide vrij, waardoor je dieper en dieper inslaapt. De giftige rook zal je niet wekken, integendeel, hij verstikt je. Als je slaapt, ruik je niets, maar je vangt wel geluiden op. Een rookmelder maakt je met een luid piepsignaal wakker voor het te laat is.
Met een goed geplaatste rookmelder in huis heb je tot 100 procent meer kans om een brand te overleven. Rookmelders redden dus echt levens!

  1. Rookmelders redden levens.Wist je dat je 70 tot 100 procent meer kans hebt om tijdig uit een brand te komen als je rookmelders hebt hangen?
  2. Een kleine prijs voor een veilige nachtrust. Een basis rookmelder kost maximaal een paar tientjes. Een versie die 10 jaar meegaat op 1 batterij kost het 5-voudige, uiteindelijk wel voordeliger, handiger en veiliger!
  3. Slaap op beide oren, tien jaar lang. Wij adviseren: doe het in 1x goed. Langdurig en duurzaam.
  4. Een rookmelder ophangen is kinderspel. In onze volgende nieuwskrant veel meer informatie over rookmelder, koolmonoxide melders, brandblussers en andere nuttige preventie producten!

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Rookmelder verdubbelt kans op overleven woningbrand!” open=”no”]

Wist u dat u tweemaal zoveel kans heeft om een brand in uw woning te overleven als u beschikt over een goed werkende rookmelder? Toch heeft één op de drie Nederlanders nog niet zo’n apparaat in huis.

Maar ook al u er wel één heeft, is alertheid geboden. Onderzoek van de Brandwonden Stichting wijst namelijk uit dat een kwart van de in huis aanwezige rookmelders niet of onvoldoende werkt en derhalve te weinig bescherming biedt bij brand.

Belangrijkste oorzaken hiervan zijn: de brandmelders hangen op een verkeerde plek waardoor ze rook niet of te laat signaleren, de batterijen zijn leeg of ontbreken zelfs en in woningen met meerdere verdiepingen is slechts één rookmelder opgehangen. Voorts werden nog relatief veel rookmelders aangetroffen die nog in de verpakking zaten…

En dan werken ze zeker niet! Meer informatie over brand – en rookmelders kunt u vinden op de website www.rookmelders.nu.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Energie besparings tips” open=”no”]

  1. De thermostaat overdag één graad lager, bespaart gemiddeld zeven procent op uw stookkosten. Dat is 84 m3 gas of € 56,- per jaar.
  2. Als u langer dan vijf dagen van huis bent, kan de waakvlam van de geiser en de CV-ketel uit, en in de zomer ook. Dat bespaart ongeveer 90 kubieke meter gas: zo’n € 60,- per jaar.
  3. Een wasdroger gebruikt per droogbeurt ongeveer 2,85 kWh, dat is €  0,63. Gemiddeld staat de droger vier keer per week aan (210 keer per jaar). Als u wasgoed vijftig keer buiten ophangt, bespaart u €  31,50 per jaar.
  4. ‘s Nachts de pc echt uitzetten, bespaart u al € 10,- per jaar. Het is een fabeltje dat computers sneller slijten als u ze vaak aan- en uitzet. Uw pc dag en nacht aan laten staan kost evenveel elektriciteit als een lamp van 40 Watt.
  5. Een zonneboilercombi verwarmt de woning en zorgt voor warm kraanwater. Dit bespaart gemiddeld 233 m3 per jaar. Dat komt neer op € 155,-.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Koolmonoxide vergiftiging” open=”no”]

Bij koud weer doet iedereen er meestal van alles aan om er warmpjes bij te zitten. Soms met meer gevolgen dan het verwarmen van het huis. Elk jaar weer levert het stoppen van kieren en gaten met oude kranten en handdoeken – in combinatie met slecht onderhouden gastoestellen – dodelijke slachtoffers op.

Bij een onvolledige verbranding van bijvoorbeeld aardgas, hout of kolen ontstaat Koolstofmonoxide (CO), een zeer giftig gas dat 250 maal sneller in het bloed wordt opgenomen dan zuurstof. Het CO-gas is een echte sluipmoordenaar: je ruikt en proeft het niet en voor je het weet ben je bewusteloos.

Herkenning van aanwezigheid van Koolstof-monoxide
• het beslaan van ramen in de kamer waar wordt gestookt
• het vettig worden van dubbel glas
• last van branderige ogen, hoofdpijn of dreigen flauw te vallen[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Ventilatie …in huis en op het werk” open=”no”]

Ventileren betekent lucht verversen. Door te ventileren verdwijnt ‘gebruikte’ lucht met vocht, koolzuurgas en andere verontreinigingen naar buiten. Tegelijk komt er droge, frisse lucht en zuurstof naar binnen. Voor mensen met luchtwegklachten is vooral het afvoeren van vocht belangrijk. Mijten en schimmels gedijen daardoor minder goed.

De buitenlucht is altijd droger en binnenshuis is het áltijd vochtiger dan buiten, zelfs bij mist en regen. Hoe kouder het buiten is, hoe groter het verschil. Door te ventileren komt er drogere buitenlucht naar binnen. Er zijn sterke aanwijzingen dat een vochtige leefomgeving leidt tot gezondheidsklachten.

Naast ventileren helpt een gelijkmatige verwarming in huis ook om een hoge relatieve luchtvochtigheid binnen tegen te gaan. Warme lucht in huis (rond de 20°C) zorgt ervoor dat de wanden en vloeren warm worden. Dat voorkomt dat aan deze oppervlakken waterdamp condenseert. Bovendien bevordert warmte binnenshuis de thermische trek.

Een ventilatiesysteem kan daarbij een adequaat hulpmiddel zijn. Een goed functionerend ventilatiesysteem zorgt voor schone lucht in desgewenst ieder woonvertrek. De buitenlucht wordt stil naar binnengezogen en door filters ontdaan van verontreinigingen. Door overdruk wordt de vuile binnenlucht verdrongen. Met deze combinatie van ventileren en filteren wordt de binnenlucht twintig keer schoner dan in de gemiddelde Nederlandse woning. Vergelijk het maar met de airco van een auto.
Wel dient bij zo’n ventilatiesysteem de toevoer regelmatig gecontroleerd te worden, omdat anders ziekteverwekkers de kans krijgen zich te nestelen. A1 Inspectie & Reiniging kent het klappen van de zweep en zorgt er voor dat de toevoer van frisse lucht weer echt frisse lucht genoemd kan worden. Een schoon binnenklimaat begint aan de basis: met een schone toevoer. A1 biedt daarvoor de oplossing.

[/fusion_toggle][/fusion_accordion][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”yes” menu_anchor=”” class=”” id=”” link_color=”” link_hover_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”0px” padding_right=”” padding_bottom=”0px” padding_left=”” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_blend_mode=”none” video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_image_id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius_top_left=”” border_radius_top_right=”” border_radius_bottom_left=”” border_radius_bottom_right=”” box_shadow=”no” box_shadow_vertical=”” box_shadow_horizontal=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”-40px” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_images picture_size=”auto” hover_type=”zoomin” autoplay=”yes” columns=”6″ column_spacing=”18″ scroll_items=”1″ show_nav=”no” mouse_scroll=”no” border=”no” lightbox=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_image image=”https://www.aci-groep.nl/wp-content/uploads/2019/09/RECON-339x104px.png” image_id=”2487|full” link=”https://www.aci-groep.nl/aci-reconditionering-schadeherstel/” linktarget=”_self” alt=”” /][fusion_image image=”https://www.aci-groep.nl/wp-content/uploads/2019/09/SLOOP-339x104px.png” image_id=”2486|full” link=”https://www.aci-groep.nl/aci-sloop/” linktarget=”_self” alt=”” /][fusion_image image=”https://www.aci-groep.nl/wp-content/uploads/2019/09/BOUW-339x104px.png” image_id=”2485|full” link=”https://www.aci-groep.nl/aci-bouw/” linktarget=”_self” alt=”” /][fusion_image image=”https://www.aci-groep.nl/wp-content/uploads/2019/09/REINIGING-339x104px.png” image_id=”2484|full” link=”https://www.aci-groep.nl/aci-reiniging/” linktarget=”_self” alt=”” /][fusion_image image=”https://www.aci-groep.nl/wp-content/uploads/2020/03/DESINFECTIE-339x104px.png” image_id=”3711|full” link=”https://www.aci-groep.nl/onze-diensten/aci-hygiene-desinfectie/” linktarget=”_self” alt=”” /][fusion_image image=”https://www.aci-groep.nl/wp-content/uploads/2019/09/VERHUIZINGEN-339x104px.png” image_id=”2483|full” link=”https://www.aci-groep.nl/aci-verhuizingen/” linktarget=”_self” alt=”” /][fusion_image image=”https://www.aci-groep.nl/wp-content/uploads/2019/09/LEKDETECTIE-339x104px.png” image_id=”2482|full” link=”https://www.aci-groep.nl/aci-lekdetectie/” linktarget=”_self” alt=”” /][fusion_image image=”https://www.aci-groep.nl/wp-content/uploads/2019/09/BRANDPREVENTIE-339x104px.png” image_id=”2481|full” link=”https://www.aci-groep.nl/aci-brandpreventie/” linktarget=”_self” alt=”” /][/fusion_images][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container admin_label=”” hundred_percent=”yes” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”no” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”0px” border_color=”rgba(234,233,233,0)” border_style=”solid” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” padding_top=”0px” padding_right=”0px” padding_bottom=”0px” padding_left=”0px”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ link=”” target=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” background_image_id=”” spacing=”” center_content=”no” min_height=”” class=”” id=”” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius_top_left=”” border_radius_top_right=”” border_radius_bottom_right=”” border_radius_bottom_left=”” box_shadow=”no” box_shadow_vertical=”” box_shadow_horizontal=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”0px” padding_right=”0px” padding_bottom=”0px” padding_left=”0px” margin_top=”0px” margin_bottom=”-25px” background_type=”single” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” background_blend_mode=”none” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” filter_type=”regular” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″ last=”no”][fusion_imageframe image_id=”3731|full” max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″ class=”” id=””]https://www.aci-groep.nl/wp-content/uploads/2020/03/strepen-4000×15-1-scaled.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]