Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
default-logo

"Kwalitatief goed werk afleveren met een hoge klanttevredenheid."

Op 6 augustus jl. is Jack Gouweleeuw bij de ACI Groep aan de slag gegaan als regiomanager van onze vestigingen in Dordrecht en Rotterdam. In die functie is hij onder meer verantwoordelijk voor het optimaal reilen en zeilen van zowel de operationele als de commerciële werkzaamheden van het reconditioneringsbedrijf, dat loopt in het werkgebied Zuid-Holland, Noord-Brabant en deels Zeeland.Jack is afkomstig uit de expertisebranche. Hij werkte onder meer vier jaar als schadebehandelaar bij Clare Claims & Regres BV (nu In Trust) en bij Cunningham Lindsey als tele-expert. Sinds april 2016 was hij werkzaam bij Lengkeek als tele-expert en heeft hij bijgedragen aan het opzetten van het innovatieve uClaim. “Door mijn ervaring als schade-expert ben ik goed bekend met de reconditioneringsbranche en, zeker niet minder belangrijk, op de hoogte van het belang van een snelle en kwalitatief goede reiniging en schadeherstel met oog voor het menselijke aspect bij gedupeerden.”In die combinatie schuilt volgens hem de grote kracht van ACI. Zo ook in de klant- en oplossingsgerichte in- en opstelling van de medewerkers. “Zij zijn sterk betrokken bij hun werk en hebben aandacht voor de moeilijke omstandigheden, waarin gedupeerden na een calamiteit vaak verkeren. Als de situatie daarom vraagt worden de schouders eronder gezet en de klus zo snel en goed mogelijk geklaard. Afgelopen maandag rond middernacht kwam bijvoorbeeld een melding binnen van een brandschade bij een supermarkt. De volgende ochtend was een team van 15 medewerkers ter plekke al aan het reinigen en de dag daarna was de gehele winkel spic & span en kon de supermarkt weer open voor zijn klanten.” Jack is blij met de nieuwe uitdaging. “Ik denk dat de cultuur van ACI en de no nonsense-instelling van mijn nieuwe collega’s prima bij mij passen. Ik wil graag mijn kennis en ervaring als schade-expert en mijn netwerk inzetten om ACI-Groep in mijn werkgebied verder te laten groeien. In de eerste plaats door kwalitatief goed werk af te leveren met een hoge klanttevredenheid. Ik zie daartoe voldoende mogelijkheden.

“Het einde kroont het werk”

AngelaAls een project naar tevredenheid van alle betrokkenen wordt opgeleverd, haalt Angela daar veel voldoening uit. “In de functie van projectcoördinator heb ik van doen met diverse werkzaamheden. Naast het verwerken van urenstaten, de dagelijkse projectplanning , factureren en begrotingen verzorgen, is mijn belangrijkste taak om faciliterend naar onze buitendienst en onze klanten op te treden.”

Ik probeer altijd contact te leggen met onze klanten, oprechte aandacht, dat zijn de toverwoorden die gedurende het project echt van toegevoegde waarde zijn,” aldus Angela. Oprechte aandacht, zit in Angela’s DNA, bij haar vorige werkgever trad zij op als gastvrouw in de gastronomische sector.

Zoals ik het altijd beschrijf: “Het is een sport voor mij, om bij het juiste gerecht de juiste wijn te schenken. Zo is het ook op de zaak. Ik heb dagelijks contact met de projectleiders en ik probeer samen met hen te zoeken naar de best mogelijke oplossingen. Uiteraard kunnen wij het niet altijd iedereen naar de zin maken, maar de kunst is dan, om altijd de bewoner in het gehele proces te betrekken. Best practice, Best Performance.” Schades, zoals brand , water en inbraak zij maken een groot deel van mijn werk uit. Het is altijd zaak om in een zo’n kort mogelijke tijd te schakelen en iedereen te activeren, omdat er vaak sprake is van een calamiteit. En die vinden niet alleen plaats tussen negen en vijf. Een heel ander deel van mijn takenpakket is de verhuisservice van ACI. Bij de grotere schades wordt er vaak gebruik gemaakt van onze verhuisservice. De inboedel wordt dan voor enige tijd netjes opgeborgen. Angela geeft aan dat deze werkzaamheden ook voor bouwbedrijven en woningbouwverenigingen worden uitgevoerd.

Op de vraag hoe het komt, dat zij vaak een stralende lach op haar gezicht heeft, antwoord zij: “Ik krijg echt een glimlach op mijn gezicht, als ik een compliment van onze klanten krijg. Dat maakt, dat ik mij iedere dag weer voor de volle 100% inzet”.

“Geen moment spijt...”

zettenVijf jaar geleden nam de ACI-Groep het verhuisbedrijf Facility Move over. Het was de bedoeling dat medewerker Dirk van Zetten verantwoordelijk zou worden voor de activiteiten van het nieuwe bedrijfsonderdeel ACI Verhuizingen & Opslag.

Maar eenmaal actief binnen de ACI Groep werd hij aangetrokken door een andere tak van sport: reconditionering. Met name in de industrie. Hij maakte de overstap, is inmiddels werkzaam bij ACI Reconditionering als projectleider voor specifieke industriële opdrachten en heeft daar naar eigen zeggen tot nu toe geen moment spijt van gehad.Het opmerkelijke is dat hij zijn passie voor het industriële reconditioneringswerk niet of nauwelijks kan verklaren. “Het is er gewoon”, is zijn kort maar krachtige antwoord. Na enig doorvragen zegt hij: “Het is zeer afwisselend werk. Geen dag is hetzelfde. Het zijn bovendien vaak bijzondere, spannende klussen, waarbij het telkens weer de uitdaging is om zo snel mogelijk voor gedupeerden – particulieren of bedrjiven- tot een passende oplossing te komen.” Dat het geen ‘van 9 tot 5-job’ is, neemt hij op de koop toe. “Dat hoort er nu eenmaal bij. Net zoals je altijd standby moet zijn voor spoedklussen . Het komt dan ook weleens voor dat je in het holst van de nacht uit je bed wordt gebeld voor een speciale Salvage-opdracht om na een calamiteit bij een particulier of bedrijf om zoveel mogelijk spullen in veiligheid te brengen en de eerste maatregelen te treffen om de gevolgschade tot een minimum te beperken. Daar staat tegenover dat het wel heel dankbaar werk is om mensen in dergelijke vervelende situaties te kunnen helpen.”Kortom, een hectische baan.”
Zijn broodnodige ontspanning vindt Dirk in het weekend vooral op het voetbalveld van het tweede zaterdagteam van het Tielse TEC. “Ik vind het heerlijk om puur recreatief met mijn teamgenoten één keer in de week te trainen en in het weekend te spelen. Daarbij is ‘de derde helft’ zeker net zo belangrijk.”

“Dankbaar werk”

JoepVoor zijn komst bij ACI werkte hij bij Defensie. Totaal ander werk dan waarmee hij zich inmiddels bezig houd. Een job waarin hij wellicht nóg meer plezier en voldoening heeft dan voorheen. ‘Hij’ is Joep Hanstede, Commercieel Schademanager bij ACI.

In die functie komt hij bij brand-, water- of stormschade als eerste namens ACI bij de mensen thuis – of bij de ondernemer in zijn bedrijf – om de schade te inventariseren en aansluitend de juiste reiniging en/of het herstel van het vervuilde of beschadigde in gang te zetten. Ook treedt hij op als aanspreekpunt voor zowel gedupeerden als opdrachtgevers: vaak de betreffende verzekeraar of een hiervoor werkende schade-expert; in andere gevallen de salvagecoördinator. “Leuk, afwisselend en vooral dankbaar werk”, zo omschrijft hij zijn werkzaamheden. “Je gaat elke dag met mensen om, van verschillende pluimage. Je treft hen vaak in minder plezierige en emotionele omstandigheden aan, omdat ze net schade hebben gehad. Wie dat ooit zelf heeft meegemaakt, weet welke impact een schade kan hebben, hoe klein deze ook is. Mijn taak is ervoor te zorgen om voor gedupeerden de schade snel te laten herstellen of een door rook, roet of water vervuilde woning of kantoor- of fabrieksgebouw er snel weer spic & span te laten uitzien. Daartoe schakel ik, samen met de medewerksters op het projectbureau bij ACI, de juiste schadeherstellers, schoonmakers en reconditioneerders in, die deel uitmaken van ons brede schadenetwerk.”

Geen schade is hetzelfde; de gewenste aanpak evenmin. Joep: “Het ene moment help je mensen met het oplossen van de gevolgen van een vlam in de pan, maar de andere keer kom je bij een pand waarvan alleen nog de muren overeind staan en waarvan alles binnen totaal is verwoest.” Op de vraag welke calamiteit hem in de afgelopen twee jaar is bijgebleven, moet hij even nadenken. “Dat was een brand in een villa met een rieten kap, die door brand behoorlijk schade had opgelopen. We zijn uiteindelijk met veel medewerkers vier maanden bezig geweest met het herstellen van de schade – er moest onder meer een nieuw rieten kap op - en met de reiniging van de gehele villa, inclusief de nog bruikbare inboedel. Een enorme klus. De klant was tevreden en dankbaar. Daar doe je het voor. In onze aanpak staat de gedupeerde centraal.”

Ton de Prie schildert en luistert altijd met veel genoegen

ton_de_prie_“Ik werk nooit op de automatische piloot”
Ton de Prie is de tiende generatie van schilders. Opgegroeid in een gezin als middelste van negen kinderen weet hij als geen ander wat sociale vaardigheden inhouden. Hij moest als jochie al snel mee met zijn vader om te helpen. Er waren zoveel monden te voeden. Toch kijkt hij daar met een warm gevoel op terug. Hij heeft zijn vak in de praktijk geleerd en dat hij nu bij ACI werkt, is voor hem geen toeval.


Ton de Prie is de tiende generatie van schilders. Opgegroeid in een gezin als middelste van negen kinderen weet hij als geen ander wat sociale vaardigheden inhouden. Hij moest als jochie al snel mee met zijn vader om te helpen. Er waren zoveel monden te voeden. Toch kijkt hij daar met een warm gevoel op terug. Hij heeft zijn vak in de praktijk geleerd en dat hij nu bij ACI werkt, is voor hem geen toeval. ‘’Ik zou bijna zeggen dat schilderen maar bijzaak is. Niet dat ik het zo beschouw, maar omdat ik zoveel ervaring heb, gaat het vanzelf. Het luisteren naar de mensen, hun verhalen en hun wensen is veel belangrijker. Als mensen volschieten is meeleven even veel belangrijker. Ik ben geen nieuwbouwschilder die zijn vierkante en strekkende meters maakt. Ik werk met mensen.’’ De Prie is binnen ACI ook de man van direct schadeherstel. Hierbij gaat hij in eerste instantie met de gedupeerden praten en neemt al het regelwerk van ze over. Eerst de timmerman, dan de glaszetter en dan de schilder bijvoorbeeld.

De gedupeerden zien bij deze regeling geen geld van de verzekering, maar hoeven ook niets zelf te regelen. Menigeen is blij met deze oplossing en maakt dan ook graag gebruik van deze totaalservice. De Prie: ‘’Een zakenman zal bij een inbraak zijn kritische kijk niet voorbijlopen en handelt een schade dan ook zakelijk en zonder emotie af. Geen probleem. Bij de particulier ligt dat vaak anders. Die moet vaak eerst zijn verhaal kwijt en daar komen regelmatig tranen aan te pas. Luisteren is hierbij het beste middel. Daarna maak ik het traject van begin tot eind zichtbaar en maakt het niet uit of de schade is ontstaan door een lekkage, storm, brand, inbraak of andere calamiteit. De mensen moeten geholpen worden op een menselijke manier. Mijn sociale achtergrond komt daarin iedere keer weer naar voren, want geen enkele dag en geen enkele schade is hetzelfde. Ik werk nooit op de automatische piloot.’’

Vraag naar brand- en inbraakpreventie neemt toe

Elders in deze nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat sinds de zomer van dit jaar alle activiteiten van de groep onder ACI-vlag worden gevoerd. De werkzaamheden op het gebied van (brand- en inbraak)preventie worden dan ook uitgevoerd onder de naam ACI Brand- & Inbraakpreventie. Hiervoor is per 1 oktober jl. ook een extra specialist van buitenaf aangetrokken: Dirk Kraaijenhof, afkomstig van SMEBA Brandbeveiliging. In onderstaand artikel stelt hij zich nader voor.

“Door mijn vorige baan heb ik een veel affiniteit gekregen met brandbeveiliging. Ondernemers ter plekke helpen met het inventariseren van de risico’s die ze op dit gebied lopen en hen te adviseren de juiste preventieve maatregelen te treffen. Daarin zie ik een enorme uitdaging”, zegt Kraaijenhof, die daarnaast wijst op de veelzijdigheid van zijn werkgebied. “Het is veel meer dan even een blussertje plaatsen. Je licht als het ware het gehele bedrijf door met betrekking tot de brand- en inbraakrisico’s die het bedrijf loopt, waardoor je adviezen betrekking hebben op de totale organisatie. Bovendien houd je vinger aan de pols door geregeld de blussers, noodverlichting en EHBO-middelen te keuren, te controleren en waar nodig te vervangen. Kortom, we geven niet allen brandpreventie-adviezen, maar ook trainingen, check ups en risicoanalyses. Ook leveren wij een breed scala aan brand-, blus- en andere BHV-middelen en verzorgen we het onderhoud hieraan.

“Dat laatste doen we inmiddels al voor een aantal bedrijven -groot én klein- , gemeenten, winkels, studentenhuizen en sportverenigingen. “De klanten zijn hierover goed te spreken”, aldus Kraaijenhof. Hij is ervan overtuigd, dat ook bij andere bedrijven de advies- en ondersteuningsbehoefte bestaat op het gebied van brand- en inbraakpreventie. “Al zijn er ook nog tal van ondernemers die het brandrisico bagatelliseren -‘brand overkomt ons niet’ - en/of op de snelle komst van de brandweer vertrouwen mocht het onverhoopt mis gaan. Velen zien ook alleen de kosten van preventie, niet wat het opbrengt. Totdat hen een brand overkomt. Ook daarin ligt voor mij een enorme uitdaging.” “Een bijzondere bijkomstigheid bij ACI is bovendien de kruisbestuiving met andere bedrijfsonderdelen. Zo ben ik enkele keren mee geweest met mijn collega’s van ACI Reconditionering & Schadeherstel naar een schadelocatie om zo van dichtbij te kunnen aanschouwen waar het in de praktijk op brandgebied zoal mis kan gaan. Met die kennis in je achterhoofd kun je later weer ondernemers beter adviseren over de te treffen preventieve maatregelen.”

Wat wil je in je werk bereiken? Kraaijenhof hoeft er geen seconde over na te denken: “Klanten op weg helpen bij hun inspanningen om hun bedrijven en organisaties veiliger te maken. De impact van een brand of inbraak is nu eenmaal groot, emotioneel maar ook financieel. Ondanks de aandacht die er bij het bedrijfsleven al is, zowel op het gebied van brand- als inbraakpreventie, zijn er bij de meeste bedrijven en instellingen nog de nodige stappen te maken. In de media hebben recentelijk artikelen gestaan over de brandonveiligheid in horeca, verzorgingstehuizen, studentenhuizen en gevangenissen, maar in mijn ogen zijn er op dit vlak in alle bedrijfstakken verbeteringen mogelijk. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik door mijn kennis en jarenlange ervaring bedrijven op dit terrein met raad en daad terzijde kan staan.”

Naast zijn drukke werk bij ACI gaat Dirk’s spaarzame vrije tijd op aan zijn gezin: vriendin Janneke en zijn 1 jarige dochter Doortje, met wie hij in Tiel woont. “Ik vind het bovendien leuk om te klussen en speel daarnaast basgitaar in een band: Sh!zl. We spelen veel eigen nummers en treden gemiddeld één keer in de maand op. Een heerlijke ontspanning.”

"Onze mensen hebben zorg nodig en wij hebben onze mensen nodig”

rsz_wilmaPersoneelsbeleid ligt Wilma van Ingen na aan het hart Wilma van Ingen is als Operationeel Manager ook verantwoordelijk voor het personeelsbeleid bij ACI. Daarvoor is ze zeer regelmatig ‘in het veld’ te vinden, want persoonlijk contact gaat bij haar boven alles. ‘’Onze mensen hebben niet het makkelijkste beroep gekozen. Wij vragen veel!

Naast het gewone werk waar de handen flink uit de mouwen gestoken moeten worden, is het volgens Wilma ook mentaal zwaar. Diegenen die brandschades verzorgen krijgen regelmatig te maken met de emoties van de gedupeerden, daarnaast werken ze op onregelmatige tijden.

Om 2 uur ‘s nachts beginnen is niet ongewoon. Vooral tijdens de reiniging van papiermachines in alle delen van Nederland wordt een dusdanige strakke planning gehanteerd. Reiniging moet meestal gebeuren, voordat de groep monteurs en technici weer op het toneel verschijnen.

De sociale vaardigheden die we vragen zijn niet altijd even makkelijk. En ieder mens is uniek. Als iemand niet helemaal lekker functioneert, dan probeer ik in gesprek met ze te gaan. Uiteindelijk kom je er dan achter wat er op het werk of privé speelt. De druk op het thuisfront is regelmatig ook hoger dan bij een doorsnee baan. Een brand met bijbehorende emoties komt altijd onverwacht. Daarvoor moet je wel een band opbouwen met de medewerkers, die regelmatig onderhouden en evalueren.”

Wilma geeft aan dat ze alle medewerkers ziet als individuele personen met ieder hun eigen karakter, hebbelijkheden en kwaliteiten. ‘’Het zijn allemaal schakels in een ketting. En al die schakels zijn voor mij even belangrijk. Direct oordelen kan iedereen. Maar als je voor iemand staat, staat daar ook altijd weer iemand achter en liggen de feiten vaak anders. En dat kunnen doorzien staat of valt bij goed en regelmatig contact. Iemand die fluitend naar zijn werk komt, daar heb ik plezier van!

Mijn droom...

Bert_van_Ingen“I have a dream”. Wie kent deze uitspraak niet? Ieder mens heeft dromen. Ook ik. Het is mooi om je dromen waar te maken. Om te voorkomen dat ze, zoals in een bekend liedje, eindigen in bedrog, heb ik me van meet af aan op het standpunt gesteld dat je het succes van je dromen alleen kunt bereiken door wakker te blijven! En door je droom zo nodig in de loop der tijd bij te stellen.

Toen ik 17 jaar geleden begon met ACI, was het mijn droom om een bedrijf neer te zetten dat ‘mooie’ klanten in de boeken zou hebben en een team van medewerkers dat er echt voor ging. Dat is gelukt. We startten in een lege loods van 200 m2, met een klein kantoortje en tweedehands meubels. We begonnen direct met vier divisies, in de verwachting dat ‘de rest’ vanzelf zou volgen. En dat gebeurde ook. Inmiddels zijn de vier divisies uitgegroeid tot zelfstandige bedrijven met elk hun specifieke kennis, cultuur en specialisatie. Bovendien zijn meerdere grote klanten vrijwel vanaf de eerste dag trouw aan ons geweest en heeft menig schade-expert ons in de begintijd het vertrouwen gegeven, en daarmee het broodnodige werk Ook al hadden we de eerste maanden nog niet de zo cruciale erkenning van de Stichting Salvage. Vanaf deze plek wil ik eenieder hiervoor nogmaals hartelijk bedanken.
Het ging niet altijd voor de wind. Het ACI-schip heeft niet alleen kalm weer gehad, maar ook stormen en hoge golven. Daarbij zijn jammer genoeg mensen overboord gevallen. Zo gaat dat helaas in de ‘echte wereld’. Tijden veranderen. Vroeger was ik de kapitein van het eerste schip, een rol die me persoonlijk minder lag. Zelf voel ik me beter in de functie van ondernemer; of, om in scheepstermen te blijven: de reder. Gelukkig voelt mijn zus Wilma zich wél goed bij die kapiteinsrol en is zij uitgegroeid tot de operationele kartrekker van de bedrijven die onder de groep vallen. Daarvan maken gelukkig ook mensen deel uit die zich thuis voelen in het kraaiennest en die continu uitkijken naar nieuwe doelen en mogelijkheden. En ten slotte (maar niet ten minste) beschikken we over vele bootwerkers, de doeners die van aanpakken weten. Juist in de samenstelling van ons team, ligt onze kracht.

Resumerend: al is de weg naar mijn doel iets bijgesteld, mijn droom van weleer is uitgekomen: een organisch groeiende groep van bedrijven, die elkaar versterken in een veranderende markt. Met als ultieme doel het bieden van een duurzame dienstverlening, gericht op de lange termijn met voordelen voor alle betrokkenen.
Met hartelijke groet,
Bert van Ingen
Ondernemer