Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
default-logo

Pluimveehouderij heeft baat bij praktische oplossing tegen vervuild drinkwater

Vervuild drinkwater als gevolg van niet goed onderhouden waterleidingen in veestallen; het is een probleem waarmee pluimveehouderijen regelmatig kampen. Als gevolg van de bacteriën in het water raken eendagskuikens ziek, eten en groeien niet goed. Vaak wordt niet de oorzaak van het probleem aangepakt – de vervuiling – maar het gevolg, oftewel de zieke kuikens aangepakt. Bijvoorbeeld door middel van antibiotica, met alle mogelijke bijwerkingen van dien.

pluimveeSamen met Balis Laboratorium heeft ACI Reiniging & Onderhoud een praktische oplossing voor dit euvel gevonden. Na uitvoerig onderzoek hebben wij gezamenlijk een reinigingssysteem ontwikkeld waarmee de leidingen spnic & span kunnen worden gereinigd zodat het drinkwater voor de dieren bacterievrij blijft. Na de reiniging geeft het laboratorium een keuringsbewijs af. Een win-win-situatie voor alle betrokkenen.

Dé oplossing voor reinigen vervuild roestvast staal

In de procesindustrie wordt veel hoogwaardig rvs gebruikt. Voor leidingen, voor machines, pompen en centrifuges. Door onze jarenlange ervaring vanuit de brandschades weten we wat er gebeurt als pvc verbrandt.

De gesmolten polyvinylchloride vormt in combinatie met vocht het bekende zoutzuurlaagje. De ervaren salvagecoördinator weet zelfs hoe dat ruikt en ‘proeft’ en herkent die lucht als het ware al, als hij de ruimte binnenkomt.

In de industrie is het vaak van groot belang dat de rvs-delen super schoon en glad blijven. Elke vorm van verruwing of vuil kan zorgen voor verstoring van het productieproces. Elke verstoring kost bij een volcontinu productieproces ook direct geld.
Om rvs super glad te reinigen – met een duur woord passiveren, hebben wij een speciaal product ontwikkeld: Parocid© Door het gebruik van dit specifieke product hebben wij voor onze opdrachtgevers al veel geld kunnen besparen. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen!

“Reinigers zijn betrokken bij hun werk en denken met ons mee”

De ultieme manier om te weten te komen of klanten tevreden zijn over een product of dienstverlening is door simpelweg de vraag te stellen: zou u ons bedrijf aanbevelen aan anderen? Het prompte ‘jazeker’ uit de mond van Hans Berkman, als lijntechnoloog betrokken bij het gehele productieproces binnen papierproducent Sappi in Nijmegen, bevestigt zijn tevredenheid. In onderstaand artikel legt hij uit waarom hij zo te spreken is over de inmiddels tienjarige, steeds intensiever wordende samenwerking met ACI.

sappi2

Sappi Nijmegen, behoort met een productie van 240.000 ton aan houtvrij gestreken papier in rollen wereldwijd tot de Top-3 van papierproducenten in dit segment. Het papier, dat zowel wordt geleverd aan de groothandel als aan drukkerijen, wordt vooral gebruikt voor glossy tijdschriften. Het volcontinu productieproces wordt eens in de zes weken stil gelegd voor reiniging en onderhoud aan tanks, kuipen, motoren, machine, coaters, en leidingen. Daarvoor worden sinds jaar en dag een 20-tal professionele industriële reinigingsspecialisten van ACI ingezet. Berkman licht toe: “Vroeger schakelden we hiervoor nog wel eens onze eigen productie mensen in, maar die zijn hierin minder thuis dan de echte specialisten. Bovendien hebben we hiervoor minder mensen beschikbaar dan voorheen. Omdat ACI vaak dezelfde mensen stuurt, hoeven we hen niets meer uit te leggen over systeem en veiligheidsaspecten en hierop ook minder te controleren dan bij onze eigen mensen die in ploegendiensten werken. Ook het kostenaspect speelt een rol. Door ACI in te schakelen hoeven wij namelijk zelf geen equipment en materialen aan te schaffen en zijn wij er zeker van dat de klus binnen de daarvoor gestelde tijd wordt geklaard.”

Berkman is dan ook bijzonder te spreken over de samenwerking met ACI. “Ze sturen de juiste mensen, die weten waar ze mee bezig zijn en hun werk snel en goed doen. Het valt me telkens weer op dat ze een bepaalde passie voor het reinigingsvak hebben. Soms gaan ze zelfs een stapje verder door ons uit zichzelf op afwijkingen in het systeem te wijzen of, zoals recentelijk, op een kapot onderdeel in een machine. Dat meedenken over de veiligheid op de werkvloer stellen we bijzonder op prijs. Zo ook de hulp bij het opstellen van veiligheidsprocedures en het reinigen met schuimreinigingsmiddelen in plaats van met brute hoge druk, hetgeen ons jaarlijks ook nog eens een aanmerkelijke kostenbesparing oplevert ”, aldus Berkman. Hij geeft daarnaast aan dat ACI inmiddels ook wordt ingeschakeld bij calamiteiten en voor veiligheidscontroles aan ladders en trappen en aan alle apparatuur waar een stekker aan zit (NEN 3140).

Tevreden is hij ook over de contacten met het management, die hij typeert als laagdrempelig en toegankelijk. “Prettig is voorts dat men open staat voor positieve kritiek en bereid is mee te denken over verbeterpunten. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij aan benchmarking doen en af en toe ons licht opsteken bij andere bedrijven. ACI is weliswaar niet de goedkoopste, maar die vergelijkingen bevestigen ons in onze keuze voor dit bedrijf als toeleverancier. Aan het einde van de streep zijn we nu toch veel goedkoper uit.”

Hoe ziek is uw bedrijfsgebouw?

Als onze specialisten bovenstaande vraag stellen, dan worden ze door hun gesprekspartner in 99 van de 100 gevallen vol ongeloof aangekeken. Kan een gebouw dan ‘ziek’ worden? In zekere zin wel.

hoe_ziek_isDe Amerikanen hebben daar zelfs een mooie term voor bedacht: sick building syndrome. Om u te overtuigen halen we ‘dé  wetenschap’ erbij. Zo hebben onderzoeken aangetoond dat een goed kantoorklimaat leidt tot een kwart minder ziekteverzuim en tot een 10 tot 15% hogere arbeidsproductiviteit. Een slecht geventileerd kantoor waar een ‘muffe’ lucht hangt kost werkgevers bij overheid en bedrijfsleven miljarden euro’s per jaar. En in goed geventileerde schoollokalen halen leerlingen beduidend betere resultaten – gemiddeld zo’n 20%!!!! – dan in klassen waar het met de ventilatie – en daarmee de luchtkwaliteit – minder goed is gesteld.

De specialisten van ACI Industrie kunnen op basis van hun specifieke know how en ervaring er niet alleen voor zorgdragen dat de verwarmings-, koelings- en ventilatiesystemen binnen uw bedrijf professioneel worden gereinigd, maar bovendien optimaal op uw bedrijfssituatie kunnen worden afgestemd.
Dat levert u niet alleen een beter werkklimaat op, maar bovendien een besparing op de elektriciteits- en stookkosten. Wist u overigens dat wij als enige in Nederland in staat zijn om in ziekenhuizen een gevaarlijk, ja zelfs dodelijk schimmel dat zich nestelt in luchtbehandelingssystemen, te  kunnen neutraliseren?

 

Als brandwerende muren ook echt brandwerend moeten zijn…

Met de regelmaat van de klok krijgen bedrijven van overheidswege of verzekeraars de eis opgelegd in hun onderneming brandwerende muren aan te leggen. Met deze zogeheten compartimentering wordt voorkomen dat bij een brand het vuur zich eenvoudig door het gehele bedrijfspand kan verspreiden. Een prima zaak, temeer daar dergelijke preventieve voorzieningen hun nut in de praktijk meermaals hebben bewezen.

brandweendBinnen die compartimenteringen moet natuurlijk ook gewoon gewerkt worden. Het is dan ook onvermijdelijk daar kabels en leidingen doorheen te trekken. Op zich is dat geen probleem, mits de hiervoor gemaakte gaten vakkundig brandwerend worden gedicht. “Daar wringt echter vaak de schoen”, stelt Jos Heuvelmans, de specialist op het gebied van brandwerendheid  bij ACI Reiniging & Onderhoud . Jos werkt vanuit het Limburgse Roermond om de vestiging van ACI Industrie verder uit te bouwen.

“Het afdichten van leiding- en kabelgoten in brandwerende muren is een vak apart en vraagt om een specialistische aanpak”, benadrukt hij. “Immers, indien dit niet adequaat gebeurt, dan kan bij brand het vuur via de kabels en leidingen alsnog naar de overige vertrekken overspringen en is de gehele, vaak kostbare investering in compartimentering geheel voor niks geweest. Helaas wordt hiervoor vaak de eerste de beste klusjesman in de arm genomen, die hiervoor doorgaans te weinig specialistische kennis in huis heeft. Met alle mogelijke gevolge van dien.”

Met Jos Heuvelmans, die ook gewerkt heeft bij de bedrijfsbrandweer van DSM (Chemelot),  beschikt men bij ACI wel over die specifieke know how  en mankracht. “Het afdichten van kabel-  en leidinggoten  is nu eenmaal een vak apart, waarvoor afhankelijk van de muursoort ook het juiste brandwerende afdichtingmateriaal gebruikt moet worden. “Indien wij het dichtwerk verzorgen, dan garanderen wij bedrijven dat hun brandwerende muren ook daadwerkelijk brandwerend zijn. Wij gaan daarvoor zelfs speciale certificaten afgeven”.

 

Weg met vieze luchtjes Luxa® Bio-Forte verwijdert zelfs urinestank

ACI-Milieu heeft in eigen beheer een noviteit ontwikkeld: Luxa® Bio-Forte. Vitale enzymen vormen bij dit middel de basis om de meest hardnekkigste stankmoleculen om zeep te helpen. Urinestank is zo’n lucht die, als deze zich eenmaal goed genesteld heeft, bijna niet meer weg te krijgen is. En niet alleen urinestank, maar ook poep, verrotting, schimmel en zelfs kadaverluchtjes verdwijnen binnen enkele dagen als dit product zijn werking kan doen.

vieze_luchtjesLuxa® Bio-Forte is toepasbaar op vele terreinen. In dierenverblijven, stallen, maar bijvoorbeeld ook in –openbare- sanitaire ruimten, op tegels en toiletbrillen. De GFT-bak wordt weer om aan te pakken en een vieze afvalbak ruikt weer fris na een behandeling met deze sterke jongen. Het is dan niet verwonderlijk dat het product sinds zijn introductie op de markt gewild en veelgevraagd is. Op scholen en instellingen, in ziekenhuizen en fabrieken, parkeergarages, dierentuinen en kennels, maar ook gewoon thuis.

Luxa® Bio-Forte is makkelijk toepasbaar als reiniger. Een deel uit de fles en vijf delen water doen wonderen. Even lekker schrobben of inborstelen waar het moet; deze klus is zo geklaard. En als dit middel preventief wordt gebruikt, dan volstaat even sprayen en laten zitten. De vitale enzymen moeten namelijk de kans krijgen om hun werk goed te kunnen doen.

En voor mensen met huisdieren heeft Luxa® Bio-Forte een prettige toevoeging. Even de kattenbak reinigen en daarna de vulling besproeien met dit middel zorgt ervoor dat vieze luchtjes verdwijnen. Voor de hond geldt hetzelfde, kleedjes en manden kunnen regelmatig worden behandeld, zodat ze niet gaan stinken.

 

Luxa® Superieur

Onbrandbare industriële ontvetter

Vanuit de divisie ACI Milieu wordt onder de Luxa® lijn het product Luxa® Superieur verkocht. Het is een industriële ontvetter die wordt gebruikt om olie, hars, vet en zware roetvervuiling op te lossen.

Vanuit de industrie kwam de vraag bij ACI Milieu binnen of er een schoonmaakmiddel voorhanden is dat geen enkele brandbare stof bevat. Het product moet soms onverdund gebruikt kunnen worden en er moet probleemloos in de nabijheid van bijvoorbeeld een warme drukpers gewerkt kunnen worden. Het ACI laboratorium is met deze opmerkingen aan de slag gegaan en heeft de receptuur van een bestaand product aangepast aan industriële eisen. Tegelijkertijd zijn ook alle andere grondstofcomponenten bekeken en is besloten om voor een van de andere stoffen ook nog een milieuvriendelijk alternatief in te zetten. Inmiddels heet het product met recht superieur, want het is absoluut onbrandbaar bij verdamping en veilig te lozen in de afvalwaterzuivering. Bijvoorbeeld een stevige roetvervuiling verdwijnt hiermee als sneeuw voor de zon. Effectief innovatief werken achter de schermen wordt iedere keer weer tijdens de dagelijkse gang van zaken geprezen.